English / Svenska
<
>
Warning: array_push() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 178 Warning: array_push() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 178 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 202
Stockholm  Warszawa
Chopins Hjärta
Chopins Hjärta är ett performanceverk i formen av ett tillfälligt härbärge för melankoliker. Verksamheten bedrivs utifrån antagandet om att de flesta lider av melankoli, att det är ett mänskligt grundtillstånd och ska respekteras som sådant. Chopins Hjärta syftar till att lindra lidandets lidande och erbjuder besökaren en fristad från vardagslivet. I ett provisoriskt härbärge gavs besökarna rum att reflektera över tillvarons förgänglighet och möta den förtvivlan som det kan innebära, genom aktiviteter som ”en kör i mörkret”, ”skriv ett samvetsbrev” eller ”Mallorca - som det borde ha varit”.

Inspirationen till Chopins Hjärta kommer från Frederic Chopins liv - hans livslånga sjukdom, relationer och mytomspunna död - och från Poste Restantes möte med palliativ vård. Syftet med härbärget är att erbjuda en plats där besökaren, liksom Chopin, kan ägna sig åt sin melankoli utan att känna skam eller utsättas för omgivningens krav på ett lyckosamt tillfrisknande. På Chopins Hjärta finns ingen bot för livets lidande - personalen erbjuder ett andningshål, upprättelse och lindring. På Chopins Hjärta är all omtanke rent professionell. Verkets längd har varierat mellan sju och fjorton timmar, och ett enskilt besök är ungefär två och en halv timme långt.

Beställt av Teatr Dramatyczny i Warszawa och samproducerat av Propaganda Foundation, MAP – Mobile Art Productions och Polska Institutet (Stockholm). Verket hade sin urpremiär med namnet Azyl Fryderyk.
ok